De multe ori ni se pune intrebarea de ce am ales sa facem lumanari parfumate naturale din ceara de soia. Multi sunt de parere ca produsele din ceara de soia sunt mai costisitoare in comparatie cu cele din parafina si la prima vedere, chiar asa si este. Cu toate acestea, daca veti analiza si pune in balanta beneficiile aduse de ceara de soia, veti vedea in curand ca economiile vin la un cost mai mare.

Iata cateva beneficii importante din punctul nostru de vedere ale cerii de soia care pot sta la baza alegerii lumanarilor parfumate naturale in detrimentul clasicelor lumanari din parafina:

1. Arderea mai lungă – ceara de soia are un punct de topire mai mic, ceea ce inseamna ca arde cu pana la 50% mai mult decat lumanarile din parafina.

2. Non-toxica – Deoarece ceara de soia este obtinuta din ulei vegetal, aceasta arde curat si nu elibereaza substante cancerigene atunci cand este arsa. Acest lucru este important daca sunteti insarcinata, aveti copii sau aveti animale de companie, deoarece este o alegere sanatoasa. Este de dorit sa evitati amestecurile de ceara sau lumanarile care nu indica defalcarea exacta a ingredientelor.

3. Parfumeaza mai bine – Datorita temperaturii mai mici de topire, se creeaza un „bazin de ceara” mai mare in jurul fitilului. Acest „bazin de ceara” permite uleiurilor esentiale sa se evapore mai usor, eliberand astfel mai mult parfum in incapere.

4. Resursa regenerabila – Soia este o resursa  ecologica, durabila si regenerabila intrucat este obtinuta din boabele de soia, iar soia este 100% naturala, 100% regenerabila si 100% ecologica. Parafina provine din petrol, care nu este o resursa regenerabila.

 5. Mai usor de curatat – Petele din ceara de soia sunt mult mai usor de curatat de pe tesaturi sau fete de masa, deoarece este biodegradabila. Cu o simpla stergere, pata a disparut!

6. Arderea curată – Spre deosebire de parafina, care emana funingine neagra atunci cand este arsa, ceara de soia arde mai curat. Deoarece parafina este pe baza de petrol, arderea produce o funingine neagra care poate pata perdele, pereti si covoare in interiorul casei. Ca o ceara de origine vegetala, ceara de soia nu degaja niciun produs secundar daunator care ar putea provoca pagube.

Mai simplu spus, ceara de soia este mai buna pentru mediu, mai buna pentru casa, mai buna pentru familie si creeaza un produs mai performant – ceea ce este important pentru noi. Așadar, este o idee buna sa luam in considerare alternativa lumanarilor din ceara de soia atunci cand dorim sa ne parfumam spatiul interior.

V-am convins sa incercati lumanarile parfumate naturale cu ceara din soia? Daca da, atunci lasati-va incantati de parfumul irezistibil al uleiurilor esentiale pe care le folosim in retetele noastre de lumanari artizanale, aici: https://skinic.ro/lumanari-parfumate-naturale-fara-parabeni/


Adaugă un comentariu

Minimum 4 caractere