fbpx
Lumanari parfumate naturale SKINIC

Se apropie cel mai asteptat moment al anului, Craciunul, si multi dintre noi ducem dorul sarbatorilor de alta data, cu parfum de portocale uscate la geam, scortisoara si cozonaci. Pentru noi, cei care ne dorim sa parfumam spatiul interior dar care ne dorim si sanatate si siguranta am creat lumanarile parfumate din ceara de soia cu uleiuri esentiale. Marturisim ca am cautat indelung o metoda de fabricare si o reteta care sa ne permita sa folosim cat mai putine ingrediente, si aceastea curate, cu denumiri pronuntabile. Dupa nenumarate teste si incercari pe la prieteni si rude, credeam ca am gasit cea mai buna formula.

Pentru inceput, am ales sa folosim ceara de soia in detrimentul parafinei. Asta in ciuda pretului mai mare pe care il are ceara de soia. Analizand insa beneficii versus riscuri, ceara de soia castiga detasat batalia. Iata cateva argumente:

  1. Non Toxica: Deoarece ceara de soia este obtinuta din ulei vegetal, aceasta arde curat si nu elibereaza substante cancerigene atunci cand este arsa. Acest lucru este important daca sunteti insarcinata, aveti copii sau aveti animale de companie, deoarece este o alegere sanatoasa. Este de dorit sa evitati amestecurile de ceara sau lumanarile care nu indica defalcarea exacta a ingredientelor.
  2.  Arderea mai lungă – ceara de soia are un punct de topire mai mic, ceea ce inseamna ca arde cu pana la 50% mai mult decat lumanarile din parafina.
  3.  Parfumeaza mai bine – Datorita temperaturii mai mici de topire, se creeaza un „bazin de ceara” mai mare in jurul fitilului. Acest „bazin de ceara” permite uleiurilor esentiale sa se evapore mai usor, eliberand astfel mai mult parfum in incapere.
  4. Resursa regenerabila – Soia este o resursa  ecologica, durabila si regenerabila intrucat este obtinuta din boabele de soia, iar soia este 100% naturala, 100% regenerabila si 100% ecologica. Parafina provine din petrol, care nu este o resursa regenerabila.
  5.  Mai usor de curatat – Petele din ceara de soia sunt mult mai usor de curatat de pe tesaturi sau fete de masa, deoarece este biodegradabila. Cu o simpla stergere, pata a disparut!
  6. Arderea curată – Spre deosebire de parafina, care emana funingine neagra atunci cand este arsa, ceara de soia arde mai curat. Deoarece parafina este pe baza de petrol, arderea produce o funingine neagra care poate pata perdele, pereti si covoare in interiorul casei. Ca o ceara de origine vegetala, ceara de soia nu degaja niciun produs secundar daunator care ar putea provoca pagube.

In continuare, am ales sa ne parfumam lumanarile cu ajutorul uleiurilor esentiale. Am ales uleiuri esentiale obtinute sustenabil, si ne-am bucurat sa gasim si producatori locali de astfel de uleiuri.

Ultimul element indispensabil pentru o lumanare este fitilul. Am ales sa stam departe de cele care nu aveau o descriere prea clara pe site-ul producatorilor si sa le alegem pe cele mai sigure de pe piata, fitilele din bumbac organic.

V-am convins sa incercati gama noastra de lumanari parfumate naturale cu ceara din soia? Daca da, atunci lasati-va incantati de parfumul irezistibil al uleiurilor esentiale pe care le folosim in retetele noastre de lumanari artizanale, aici: https://skinic.ro/lumanari-parfumate-naturale-fara-parabeni/Tags:lumanari artizanalelumanari ceara de soialumanari parfumate naturale

Adaugă un comentariu

Minimum 4 caractere